Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zábavní park Permonium Oslavany a jízda parním vláčkem - 30. května 2015

9. 2. 2015

Občanské sdružení „Výletníci Moravský Krumlov“ si Vás dovoluje pozvat na poznávací výlet

Zábavní park Permonium Oslavany

a jízda parním vláčkem

30. květen 2015

 Informace a vedoucí akce: Marková, tel.: 733 220 987

 Po ranní projížďce parním vlakem a prohlídce Muzea průmyslových železnic se necháme odvézt do zábavního parku Permonium. Zájemci o prohlídku hasičského muzea a muzea hornictví a energetiky budou pokračovat dále do Oslavan.

 

Varianty prohlídky:  (podrobné informace níže na stránce)

Prohlídka těžní věže – kulturní památka, panoramatický výtah, permonické kino, vyhlídka v horním patře těžní věže, muzeum pověstí, kantýna.

    Vstupné: děti do 10 let, důchodci: 50,- Kč, děti nad 10 let, dospělí: 90,- Kč, rodinné vstupné ( 2+2): 240,- Kč

Prohlídka parku + těžní věže - prohlídka celého parku, vč. těžní věže. V ceně všechny atrakce parku, jako je důlní jezero, sopka, malé důlní pole prales, rourové pole, trajfuz, veršat – stará dílna, štoly, záchranářská štola, labyrint. Zdolávání nástrah oslavanských permonů.

    Vstupné: děti do 10 let: 140,- Kč, děti nad 10 let, dospělí: 190,- Kč, rodinné vstupné     (2+2): 550,- Kč

Interaktivní hra Magic Permon - aktivní zábava, která je vhodná pro děti od 6 let až po dospělé neomezeného věku, kteří se chtějí pobavit a zároveň si prověřit svoje schopnosti, ať už fyzické nebo vědomostní.

    Vstupné: od 180,- do 340,- Kč, doprovod dítěte: 140,- Kč

Ztracený permoník – hra určená pro naše nejmenší návštěvníky od 3 do 6 let (předškoláci)

   Vstupné: děti:160,- Kč, doprovod dítěte: 190,- Kč

Týmové verze her - Magic Permon, I. – III. level, Ztracený permoník. Hra pro max. 4 osoby

   Vstupné: cena za tým: 590 - 690,- Kč

Lanové centrum -  vstupné: 150,- Kč na osobu nad 10 let a 140 cm výšky nebo lanovky z terasy těžní věže za 60,- Kč pro děti od 12 let a 140 cm výšky a nebo škrtí lanovky za 50,- Kč pro děti od 6 do 12 let.

Prohlídka muzeí v Oslavanech - cena: děti do 6 let zdarma, mládež do 15 let, studenti do 26 let, důchodci, ZTP : 20,- Kč, dospělí: 40,- Kč

 

Odjezd: Mor. Krumlov U Blondýny: 8.00,  Mor. Krumlov náměstí: 8.05, Ivančice: 8:15  Předpokládaný návrat:  do 19:00

 

Cena dopravy + jízda parním vlakem + prohlídka Muzea průmyslových železnic: 200,- Kč / děti: 100,- Kč 

Podrobné informace o cenách a atrakcích - na internetových stránkách nebo u paní Markové.

Přihlášky u paní Jelínkové v prodejně KVĚTINKA na Klášterním náměstí 143 v Moravském Krumlově tel. 607 052 644 nebo mail vyletnicimk@seznam.cz   

 

 

 

****************************************************************************************************

Podrobné informace o možnostech prohlídek a atrakcích v Permoniu.

Program:

Jízda parním vlakem
Prohlídka Muzea průmyslových železnic
Hasičské muzeum, Muzeum hornictví a energetiky
Permonium
Lanové centrum

 

Cena dopravy + jízda parním vlakem
+ prohlídka Muzea průmyslových železnic: 200,- Kč / děti: 100,- Kč

 

Jízda parním vlakem:  Jízda ze zastávky Zbýšov do obce Zastávka a zpět. Doba jízdy asi 40 minut.

Cena:  v ceně dopravy

 

Expozice Muzea průmyslových železnic:

Jízdenka na vlak platí zároveň jako vstupenka do expozice. Samostatný vstup do expozice není možný.

expozice muzea:

  • ostatní parní, motorové a elektrické lokomotivy
  • (funkční elektrická lokomotiva Siemens z roku 1908)
  • důlní vláček - důlní lokomotiva a vozy pro horníky
  • provoz modelů v měřítku 1:20 na modelovém kolejišti
  • občerstvení a zázemí pro děti zajištěno

 

Hasičské muzeum

V přízemí jižního křídla oslavanského zámku jsou opravené prostory přízemí, kde je  nainstalováno velké množství unikátních exponátů a dokumentů. Zaujmou zejména i více jako 100 let ruční nebo parní stříkačky.

 

Hornictví a energetika Rosicko-Oslavanska

Expozice Vlastivědného spolku Rosicko-Oslavanska seznamuje návštěvníky především s téměř 250 letou historií dobývání černého uhlí v Rosicko-oslavanské pánvi.

Výstava je tématicky rozdělena do několika částí:

Geologie a mineralogie: jak rostlo uhlí, minerály a nerosty Rosicko-Oslavanska.

Vývoj hornického řemesla: přehled dolů v revíru, historické i novější metody těžby, život a práce horníků, nářadí a pracovní pomůcky. Důlní záchranná služba a její vybavení. Součástí expozice je i maketa důlní chodby s rubáním ve skutečné velikosti s důlní lokomotivou.

Oslavanská elektrárna:  první parní velkoelektrárna na Moravě (1913–1993). Funkční velín elektrárny ze 40. let, telefonní ústředna, vývoj elektrifikace okresu, historické elektrospotřebiče.

Hornickou a energetickou expozici doplňují stálé výstavy:

Expozice lampových radiopřijímačů vyráběných od 20. let minulého století: gramofony, magnetofony, televizory, ale i vysavače, fotografické přístroje, promítačky, kamery atd.

Výstava Encyklopedie Oslavan. Historie města, archeologie, význačné osobnosti, příroda Oslavanska, Althanové v Oslavanech.

Jednotné vstupné do muzeí: děti do 6 let: zdarma, mládež do 15 let, studenti do 26 let, důchodci, ZTP: 20,- Kč, ostatní: 40,- Kč.

 

Permonium

http://www.permonium.cz/

Prohlídka těžní věže – jedná se o kulturní památku, ve které je spoustu dalších zajímavostí, mezi které patří panoramatický výtah, původní točité schodiště, permonické kino, vyhlídka v horním patře těžní věže a určitě za zmínku stojí i malé muzeum pověstí vztahujících se k Oslavanům a jeho okolí.

Cena vstupného pro děti do 10 let a důchodce je 50,- Kč na osobu. Pro děti nad 10 let, dospělé je cena vstupného 90,- Kč, 2 + 2 rodinné vstupné: (2 děti + 2 dospělí) - 240,- Kč

 

Návštěvníků je k dispozici kavárna v těžní věži, hornická kantýna na partneštrece, je možné využít volného placu u Oslíkova, kde máme živou oslí rodinku k příjemnému posezení na trávě nebo lavičkách.

 

Prohlídka parku + těžní věže – jedná se o prohlídku celého parku, vč. těžní věže. Návštěvník může projít všechny atrakce parku, jako je důlní jezero, sopka, malé důlní pole prales, rourové pole, trajfuz, veršat – stará dílna, štoly, záchranářská štola, labyrint. Již při samotném průchodu parku musí návštěvníci zdolávat určité nástrahy oslavanských permonů, u kterých si užijí  určitě spoustu legrace. Nicméně pro osoby s omezeným pohybem by to mohl být již problém, ale vše se dá řešit. Ale pro osoby na vozíku, případně pro kočárky ve spodní úrovni parku není možný pohyb, nejen kvůli štěrku na podloží, ale i kvůli překonání některých překážek. Nicméně rodiče si mohou kočárek odložit na pokladně, projdou s dítětem park a jakmile se dostanou ze spodní úrovně parku na horní, mohou si dojít pro kočárek a dál už se s ním pohybovat kdekoliv, i vyjet výtahem na vyhlídku v těžní věži. Zde je bezbariérový přístup. Pro vozíčkáře je vhodná prohlídka těžní věže, nikoliv již celého parku, i když si jej mohou prohlídnout z horní úrovně. Prohlídka je vhodná jak pro děti, tak pro dospělé, nebo pro celé rodiny s dětmi.

 

Cena vstupného je následující: pro děti do 10 let je cena 140,- Kč, pro děti nad 10 let, dospělé je cena vstupného 190,- Kč, rodinné vstupné 2+2 (2 děti + 2 dospělí) je za 550,- Kč.  

 

Interaktivní hra Magic Permon, různé levely – jedná se o aktivní zábavu, která je vhodná pro děti od 6 let až po dospělé neomezeného věku, kteří se chtějí pobavit a zároveň si prověřit svoje schopnosti, ať už fyzické nebo vědomostní. Nyní pár slov k samotné hře. Hra je řízena pomocí moderních informačních technologií, které hru průběžně monitorují a zaznamenávají. Terminály jsou rozmístěny po celém areálu parku. Hráči hledají čtyřmístné číselné kódy, které zadávají do statických tabletů.  Princip hry spočívá v plnění 10 různých úkolů – vědomostních, dovednostních, fyzických, adrenalinových, které jsou zadávány pomocí veršovaných indicií hlasem jednoho ze šesti oslavanských permonů. Hráč má tři životy. Když všechny vyčerpá, hra pro něj končí. Nicméně pro ty, co hru úspěšně dokončí, čeká sjezd do podzemí, kde se virtuálně setkají s permonem, jehož trasu šli. Výhrou je pro ně originální kostka Magica, kterou jinde nezískají. Hra trvá cca 3 – 4 hodiny, doba trvání je opravdu velmi individuální, navíc záleží i na zvoleném levelu hry.

Magic Permon, I. level – pro děti od 6 – 10 let,   vstupné 180,- Kč na osobu. Nutný doprovod k hráči, jeden rodič nebo dospělý doprovod hráče platí sníženou cenu vstupného, tj. 140,- Kč. Druhý rodič nebo druhý dospělý platí cenu vstupného do parku, tj. 190,- Kč na osobu.  

Magic Permon, II. level – pro děti od 10 – do 18 let,  vstupné 290,- Kč na osobu – do hry jsou již zakomponovány lanové atrakce – lanové centrum (od 10 let a 140 cm výšky) nebo lanovka (od 12 let a 140 cm výšky). Vyšší náročnost úkolů. Hráč si může zvolit, zda chce trasu s lanovým centrem nebo lanovkou. Do 15-ti let nutný doprovod k hráči, podmínky vstupného stejné jako u doprovodu k Magic Permon, I. level.

Magic Permon, III. level  - od 18 let výš – vstupné 340,- Kč na osobu. I zde si hráč může vybrat trasu v závislosti na tom, zda chce plnit úkol na lanovém centru nebo lanovce. Náročnost úkolů nejvyšší.

Ztracený permoník – hra určená pro naše nejmenší návštěvníky od 3 do 6 let (předškoláci). Podstatou hry je pohádka O ztraceném permoníkovi, kterou dostává hráč na listu papíru. Na druhé straně pohádky jsou úkoly, hráč hledá určité předměty, do kterých je zakletý ztracený permoník a zapisuje nalezené značky na hrací kartu. Splněním všech úkolů hráč vysvobozuje zakletého permoníka a dostává odměnu – medaili se zachráněným permoníkem. Cena vstupného pro hráče je 160,- Kč na osobu. Doprovod platí plné vstupné do parku, tj. 190,- Kč na osobu.

Následují týmové verze her, ať již Magic Permon, I. – III. level, nebo Ztracený permoník. Princip týmové verze hry spočívá v tom, že jednu hru hrají společně max. 4 hráči. Výhra k týmové verzi hry je jedna na skupinu, nikoliv na počet členů v týmu. Úkoly plní všichni hráči společně, u Magic Permon, II. a III. level plní úkol na lanovém centru nebo lanovce jen jeden z hráčů, ostatní plní už společně. Cena za týmovou verzi hry u Ztraceného Permoníka a Magic Permon, I. level je 590,- Kč na tým, cena u Magic Permon, II. a III. level je nově 690,- Kč na tým.

 

Lanové centrum

Lanové centrum za 150,- Kč na osobu nad 10 let a 140 cm výšky nebo lanovky z terasy těžní věže za 60,- Kč pro děti od 12 let a 140 cm výšky a nebo škrtí lanovky za 50,- Kč pro děti od 6 do 12 let.